Predstavljen projekt “Veliki projekt za mali Ilok”

Foto: www.radio-ilok.hr

ILOK, Udruga mladih Ilok „Volja“ s projektnim partnerom Mrežom mladih Hrvatske započela je provedbu projekta pod nazivom „Veliki projekt za mali Ilok“ koji je usmjeren na razvoj lokalnih udruga i mladih u gradu Iloku. Projektom se želi udruge grada Iloka potaknuti na češće i aktivnije prijavljivanje projekata te na zapošljavanje mladih kako bi mladi aktivno sudjelovali u zajednici. Kroz razne projektne aktivnosti namjerava se pomoći udrugama da unaprijede svoj rad i povećaju svoju transparentnost, a mladima, kao ranjivoj skupini našega grada, pružiti veću podršku za sudjelovanje u lokalnoj zajednici.

„Planiranim edukacijama, koje će se održavati u gradu Iloku, predstavnicima udruga omogućit će se veću informiranost o dostupnim izvorima financiranja, unaprijediti njihov rad kroz stečena znanja i kompetencije za prijavu i provođenje projekata te će se češće prijavljivati na natječaje, a posebnu pažnju usmjeriti će se na zapošljavanje mladih i umrežavanje s drugim udrugama iz Hrvatske. Također, otvorit će se fizički i virtualni Infocentar, pod nazivom Info-krug, gdje će sve udruge, mladi i svi ostali svakodnevno moći pronalaziti nove aktualne natječaje, razne obavijesti i aktivnosti, te važne informacije“, rekla je voditeljica projekta Antonela Knezović.

Pozitivne promjene za mlade bit će osnaživanje, usmjeravanje i samoostvarenje pojedinca kroz doprinos u zajednici, zapošljavanje preko udruga, stvaranje novih prilika u nerazvijenom i depriviranom području, stjecanje znanja, kompetencija i samopouzdanja u prijavu i provedbu željenih projekata. Vrijednosti ovog projekta su učlanjenje Udruge mladih Ilok „Volja” u Mrežu mladih Hrvatske; Infocentar koji će ostati aktivan i nakon provedbe projekta gdje će postojati mogućnost stalnog ažuriranja novih informacija, a ostale vrijednosti projekta bit će vidljive nakon provedbe, kroz projektne prijave lokalnih udruga s partnerima iz drugih gradova Hrvatske, kao i kroz povećanje broja zaposlenih preko udruga.