Ilija Lučić iz Privlake organizirao akciju putem koje je osigurao sredstva za ishranu 40-ero djece tijekom godinu dana u siromašnim državama

Foto: Privatna fotografija

PRIVLAKA, Vrlo često nismo niti svjesni koliko neka naša aktivnost, reakcija ili inicijativa može donijeti dobroga. Upravo to je pokazao Ilija Lučić (21) iz Privlake koji je putem prodaje raznih predmeta prikupio 5.280 kuna koja će biti iskorištena da 40-ero djece iz siromašnih država tijekom godine ima osiguran barem jedan obrok.

Govoreći o svojoj akciji ovaj mladi student strojarstva pojasnio nam je kako je putem društvenih mreža kontaktirao veći broj UFC boraca te ih tom prilikom zamolio da mu pošalju neki od predmeta koje bi potom prodao na aukciji i tako osigurao sredstva za hranu. Na poziv mu se odazvalo nekoliko njih pa je tako prikupio potpisane postere i rukavice za borbu. Javio mu se između ostalih i   Alex Cooper, inače  trener američkog borca hrvatskih korijena Stipe Miočića, koji mu je poslao gornji dio trenerke koju je nosio kada je Miočić prvi put branio naslov.

„Kada sam prikupio sve te stvari odlučio sam ih prodati na aukciji. To je sa malo odužilo tako da sam cijelo ljeto se s time bavio. Prikupljena sredstva sam potom proslijedio Marijinim obrocima za koje znam da djeluju širom Hrvatske i da osiguravaju hranu za djecu u siromašnim državama svijeta. Putem Marijinih obroka potrebne su 132 kune kako bi djeca koja idu u školu imala osiguran jedan obrok“, rekao je Lučić.

Dodaje kako su mu oni ponudili da odredi sam državu u koju će sredstva za prehranu djece ići što je odbio jer smatra kako u udruzi najbolje znaju kakva je gdje situacija.

„Iznimno sam ponosan na ovu akciju koju sam napravio i što sam za 40-ero djece tijekom godinu dana osigurao barem jedan obrok. Možda u budućnosti ponovno pokrenem neku sličnu akciju i pomognem još nekome na isti ili sličan način. Ovaj moj primjer može biti i primjer drugima kako mogu pomoći ljudima koji žive u siromašnim državama svijeta, a posebno djeci“, zaključio je Lučić.