Gradnja nadvožnjaka Borinci-Duga ulica pri kraju, u promet bi trebao biti pušten oko Nove godine

Foto: Đuro Karalić

Gradnja nadvožnjaka preko magistralne željezničke pruge Zagreb-Tovarnik, koja je započela 2019. godine i trebala biti završena do kraja prošle godine, konačno se bliži kraju te bi radovi trebali biti gotovi do Nove godine.

Po riječima gradonačelnika Grada Vinkovaca Ivana Bosančića, koji je danas obišao gradilište nadvožnjaka, taj 70 milijuna kuna vrijedna projekt, od iznimno je značaja za grad Vinkovce, njihovu bolju prometnu povezanost, a ponajprije za stanovnike Borinaca.

“Nismo bili sretni dinamikom radova, ali sada, kada vidimo da su radovi pri kraju, moramo biti zadovoljni. Vjerujemo da će Borinčani vrlo brzo postati i u prometnom smislu punopravni građani Vinkovaca”, rekao je Bosančić dodajući kako se gradnja nadvožnjaka najvećim dijelom financira iz EU fondova dok Grad sudjeluje s neznatnim dijelom sredstava.

“Konačno ćemo ispuniti dugogodišnju želju Borinčana i spojiti ih najkraćim putem sa gradskim središtem, a dobit ćemo i jedna novi ulaz u grad dok će koristi imati i Spačva jer njihovi tegljači više neće morati prolaziti kroz grad već će se sada moći puno kraćim putem priključiti na gradsku obilaznicu”, kazao je Bosančić.