U Vinkovcima se zapalio automobil, u Županji pas ugrizao prolaznika

policija
Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU su izvijestili kako je na osobnom automobilu „VW Passat“ vinkovačkih registarskih oznaka, za vrijeme dok je njime upravljao 64–godišnjak iz Vinkovaca, u ponedjeljak oko 16,15 sati u Vinkovcima izbio požar. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vinkovaca. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na sustavu za dovod goriva. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Policija je izvijestila i o 39-godišnjaku iz Cerne kojega je u ponedjeljak, oko 13,30 sati u Županji, ugrizao je pas 70–godišnjakinje iz Županje. Pas je izašao iz dvorišta 70–godišnjakinje te ugrizao 39-godišnjaka koji je teže ozlijeđen. Protiv 70-godišnjakinje podnesena je prekršajna prijava sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s materijalnom štetom (Bošnjaci), tri prometne nesreće u kojima je ukupno šest osoba lakše ozlijeđeno (Vinkovci) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Nesreća sa teže ozlijeđenom osobom dogodila se u ponedjeljak, oko 9.45 sati, kada je 89-godišnjak iz Šarengrada, prilikom uključivanja u promet u Šarengradu, neoprezno osobnim vozilom vukovarskih registarskih oznaka stupio na kolnik u trenutku kada je naišao skuter kojim je upravljao 76-godišnjak iz Vukovara. Uslijed udara i pada na tlo, 76-godišnjak je teže ozlijeđen.