Vinkovci prijavljuju projekt gradnje nadvožnjaka Borinci za sufinanciranje iz EU fondova

Foto: hrv.hr

VINKOVCI, Grad Vinkovci i Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. prijavljuju projekt vrijednosti 80 milijuna kuna na ograničeni Poziv za sufinanciranje povećanja sigurnosti prometa i uklanjanje uskih grla koja sprečavaju razvoj i funkcioniranje sustava gradskog javnog prijevoza – Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima objavljenog u petak, 18. svibnja, izvjestio je na facebook stranici gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Uvjeren sam da je ovo konačno rješenje za financiranje izgradnje nadvožnjaka. U zadnja tri mjeseca odradio sam velik broj sastanaka u Zagrebu na ovu temu. Prvotno je dogovoreno financiranje preko HŽ infrastrukture i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture ali zbog kompleksnosti projekta odlučeno je da se ide na model financiranja preko EU fondova sa nacionalnim sufinanciranjem. Hvala našoj Gabrijeli Žalac što se maksimalno zauzela da se ovaj projekt, o kojem se u Vinkovcima priča već 20 godina, napokon realizira”, piše na facebook profilu vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Da prijave projekt izgradnje nadvožnjaka Borinci u ponedjeljak su gradske vlasti Vinkovaca pozvali i ministrica Gabrijela Žalac i ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković koji su u Vinkovcima boravili povodom potpisivanja dva ugovora vrijedna gotovo 700 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte vadogradnje i elektrifikacije postojeće željezničke pruge Vinkovci-Vukovar te za nabavku novih sedam autobusa za tvrtku Polet d.o.o. Vinkovci. Gradnja nadvožnjaka koštala bi 80 milijuna kuna, a osim samog nadvožnjaka izgradilo bi se i četiri kilometra pristupnih cesta čime bi se stanovnicima prigradskog naselja Borinci omogućila izravna prometna povezanost s gradskim središtem.