U Vinkovcima 19-godišnjak automobilom naletio na dvije pješakinje na pješačkom prijelazu

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega pet u Vinkovcima, dvije na cesti Vinkovci-Županja (D-55) i jedna u Gabošu. U dvije prometne nesreće su dvije osobe teže (Vinkovci) i tri osobe lakše ozlijeđene (cesta D-55), dok je u ostalim prometnim nesrećama nastupila samo materijalna šteta. Jučer, 20. listopada u 19,45 sati u Dugoj ulici u Vinkovcima dogodila se prometna nesreća, nalet automobila na dvije pješakinje, koje su uslijed udara teško ozlijeđene.

“Očevidom je utvrđeno kako 19-godišnjak iz Jarmine, upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja konkretnim uvjetima tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju je mogao predvidjeti, uslijed čega je na obilježenom pješačkom prijelazu udario u tijelo 68-godišnjakinje iz Rijeke i 33-godišnjakinje iz Vinkovaca. Obje su pješakinje vozilom hitne medicinske pomoći prevezene u OŽB Vinkovci gdje su im utvrđene teže ozljede”, navode iz policije.

Protiv 19-godišnjeg vozača, koji je kršenjem prometnih propisa prouzročio teške tjelesne ozljede dviju osoba, policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.