37-godišnjak osumnjičen za nekoliko kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminala

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih protiv gospodarstva, radnih odnosa i socijalnog osiguranja te trgovačkog prava.

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 37-godišnjak, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Borova, u razdoblju od listopada 2021. do travnja 2023. godine, bez pravne osnove sa računa društva dizao gotovinu koju nije utrošio za poslovanje društva nego dio za isplatu u gotovini neto plaća zaposlenika, a dio zadržao za sebe. Nadalje, zaposlenicima nije isplatio cijele plaće niti uplatio doprinose. Također nije pokrenuo stečajni postupak u zakonskom roku”, stoji u priopćenju policije.

Opisanim radnjama počinio je kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanjuNeisplata plaće i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz Kaznenog zakona te Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz Zakona o trgovačkim društvima. Kaznena prijava protiv osumnjičenog 37-godišnjaka dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.