Inicijativa Hrvatskih suverenista za uređenje dvije mirko lokacije na državnoj cesti D2 u Vukovaru

Foto: Hrvatski suverenisti

VUKOVAR, Poslije nedavno održane tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj se razgovaralo o izgradnji obilaznice Hrvatski suverenisti grada Vukovara su Hrvatskim cestama uputili inicijativu za uređenje dvije mikro lokacije na području grada. Kao prilog inicijativi poslali su i niz fotografija prometnih nesreća, gužvi i prometnog kolapsa na tim lokacijama.

Vedran Vuleta je rekao kako je jedna od tih lokacija križanje ulica Frankopanska i Nikole Tesle koja se nalazi gotovo u središtu grada, a gdje posebno oko 15 sati dolazi do velikih gužvi kao i prometnih nesreća.

„I grad se u Hrvatske ceste slao inicijativu, a rečeno je da se tu ne može postaviti novi semafor jer bi bio preblizu postojećem. Naš prijedlog je izgradnja kružnog toka i još jedne kolničke trake. Nadamo se da netko neće poginuti pa da se onda krene s nekim radovima“, rekao je Vuleta.

Gradska vijećnica Jasmina Jukić kazala je kako je druga lokacija u Ulici kardinala Alojzija Stepinca kod skretanja na parkiralište napominjući kako tu nema posebne trake za skretanje u lijevo tako da dolazi do prometnih nesreća ili pak naleta na pješake na pješačkom prijelazu. 

„Na državnim cestama ovlasti za uređenje imaju Hrvatske ceste i oni su ti koji mogu poduzimati određene korake i uređenja. Mi, kao i grad Vukovar, možemo pokrenuti inicijativu i ukazati da se radi o sigurnosti svih sudionika u prometu“, rekla je Jukić.

Prema podacima koje je iznijela tijekom 2022. godine na području Vukovara su se dogodile 264 prometne nesreće od kojih je kod njih 183 zabilježena samo materijalna šteta, a 81 s ozlijeđenim osobama. U dvije nesreće su poginule dvije osobe.