Pero Ćorić: Ili usvajanje dopuna Pravilnika ili blokada graničnog prijelaza

Foto: Pero Ćorić

ŠARENGRAD, Na današnjem sastanku u Šarengradu donesen je zaključak da se ide u izmjene i dopune ranije donesenoga Pravilnika s kojim će se regulirati promet kamiona na državnoj cesti D2. Sastanak je inicirao Mjesni odbor Šarengrada koji su od nadležnih zatražili konkretne mjere kako bi se riješio ovaj gorući problem.

„Postoji Pravilnik ali prijevoznici uvijek nađu načina i neku „rupu u zakonu“ da ga izigraju i ona im se ništa ne može. Međutim, situacija je krajnje ozbiljna jer godišnje državnom cestom D2 od Iloka preko naselja do Vukovara, a onda dalje, prođe preko 150.000 teretnih vozila. Samo u rujnu ove godine tom cestom je prošlo preko 18.000 kamiona. Svi oni voze cestama koje nisu predviđene za takav promet tako da je više cesta uništeno, a uzrokuju i više prometnih nesreća“, rekao je predsjednik MO Šarengrad Pero Ćorić.

Dodaje kako ipak postoji dobra volja da se problem riješi pa je tako najavljeno da će biti napravljena dopuna Pravilnika koje očekuju da se usvoje u roku od mjesec dana. Najavljeno je kako uskoro u Vukovaru svoj ured otvara i Inspekcija sigurnosti cestovnog prometa i cesta. Ubrzo se kreće se i s kontrolom prometa na državnoj cesti D2.

„Ako dopune Pravilnika ne budu usvojene i prije Božića ćemo organizirati blokadu graničnog prijelaza. Jedino pravo i dugoročno rješenje je izgradnja Srijemske transverzale od Iloka do auto ceste“, rekao je Ćorić.