Vinkovci: Drago Hedl predstavio kriminalističku trilogiju “Šutnja”

Foto: plakat

Osječki novinar Drago Hedl predstavio je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci svoju kriminalističku trilogiju “Šutnja” u kojoj je pisao o fenomenu dječje prostitucije i trgovine ljudima, na osnovi stvarnih događaja koji su se zbili u Osijeku početkom 2010. godine.

Stravične događaje na kojima se roman temelji Hedl je književno vješto isprepleo s intimnim odnosima glavnih junaka i njihovim opsesijama, gubicima i traumama. Riječ je o djelima “Izborna šutnja” (2014.), “Ispovjedna tajna” (2015.) i “Kijevska piletina” (2019.) koji su pretočeni i u televizijsku seriju “Šutnja”, nastaloj u suradnji HRT-a i producentske kuće Drugi plan, u režiji Dalibora Matanića.

“Serija donosi priču inspiriranu prema istinitim događajima, kad je u Osijeku razotkrivena mreža seksualnog iskorištavanja maloljetnih djevojki iz Doma za odgoj djece i mladeži”, kazao je Hedl kojega je uvodno pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Vedrana Lugić.

 U seriji, kako je napomenuo, i on ima malu ulogu, kad postaje ljubavnik supruge glavnog negativca.

Dotaknuvši se same knjige “Šutnja” kazao je kako je riječ o knjizi od 800 stranica koja donosi mučnu priču o tome kako prolaze djeca koja su bez zaštite, koja nemaju skrb roditelja, koja žive izvan obitelji i pojasu prepuštena brizi društva koja nije uvijek dovoljna da bi ih usmjerila na put kojim bi trebali poći mladi ljudi iz zdravih obitelji.

Odlomak iz knjige “Šutnja” pročitala je glumica Gradskog kazališta Joze Ivakića Matea Marušić dok je s autorom o njegovom novinarskom i književnom radu razgovarao vinkovački novinar Željko Draženović.

Foto: Ivan Matić