Zapaženi rezultati vinkovačkih filatelista na međunarodnim izložbama

Foto: HFD Vinkovci

Članovi Hrvatskog filatelističkog društva Vinkovci Mario Matišić i Tunjo Džijan ostvarili su zapažene rezultate na međunarodnim filatelističkim izložbama „Alpe-Adria“ i „Balkanfila“, na kojima su sudjelovali ove jeseni.

Na 26. međunarodnoj filatelističkoj izložbi „Alpe-Adria“ koja je održana od 20. do 24. rujna u talijanskom gradu Tarvisio Mario Matišić je za izložak „Sove – gospodari noći“ u klasi tematske filatelije osvojio srebrnu medalju.

U Beogradu je od 12. do 14. listopada održana 19. međunarodna izložba „Balkanfila“, na kojoj je u 11 natjecateljskih klasa predstavljeno više od 150 izložaka iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Turske i Srbije. U velikoj konkurenciji filatelista sudjelovali su Tunjo Džijan i Mario Matišić, svaki sa po dva tematska izloška. Za izloške na temu „Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984“ i „ Od Londona do Londona 1948.-2012.“ Tunjo Džijan osvojio je jednu srebrnu i jednu brončanu medalju, dok je Mario Matišić za izloške na temu „Rogovi – nošeni  s ponosom“ i „Čudesni svijet kukaca“ osvojio dvije srebrne medalje.

Kroz sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima vinkovački filatelisti svojim marljivim radom nastavljaju uspješno promicati rad filatelističkog društva, kao i kulturne vrijednosti grada Vinkovaca, poručuju iz Hrvatskog filatelističkog društva Vinkovci.