U slučaju kiše Svečanost otvorenja 57. Vinkovačkih jeseni na alternativnoj lokaciji

Foto: Đuro Karalić

Za nešto više od 24 sata dogodit će se Svečanost otvorenja 57. Vinkovačkih jeseni, a vremenska prognoza ni ove godine ne obećava. S obzirom na to da se ono događa pod vedrim nebom pa vremenski uvjeti neminovno utječu na Vinkovačke jeseni, Organizacijski je odbor, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, poučen prošlogodišnjim iskustvom, odlučio pripremiti otvorenje istovremeno na potencijalno dvije lokacije.

„Prva je naravno ovdje u središtu grada, na trgu, pod vedrim nebom na glavnoj pozornici i ako vrijeme dopusti, sutra navečer ovdje će biti održano otvorenje. Alternativna lokacija sa sličnom scenom bit će u sportskoj dvorani OŠ A.G.Matoša na Lapovcima u kojoj će se održati otvorenje ako vrijeme bude takvo da ne možemo biti vani”, najavio je na izvanrednoj konferenciji za medije te dodao:

„Ono što je važno, u dvorani smo ograničeni brojem mjesta odnosno gledatelja koji će moći ući. Pozivamo sve koji imaju želju uživo pratiti Svečanost otvorenja, ako se ono dogodi u dvorani, da dođu barem pola sata ranije do dvorane, pa sve one koje uđu na vrijeme i budemo ih mogli smjestiti, jer kasnije to neće biti moguće nakon što krene izravni prijenos”, naglasio je.

U slučaju otvorenja u dvorani prijenos će realizirati Vinkovačka televizija, a ako ostane kako želimo da bude, otvorenje tradicionalno prenosi Hrvatska televizija, napominje.

Kroz sve ove godine Svečanost otvorenja isprofilirala se u svojevrsnu manifestaciju za sebe, zaseban brend Vinkovačkih jeseni. Utoliko je ono iznimno važno svima koji će od 20:10 biti u izravnom prijenosu uz male ekrane, ali posebice svim gostima grada i domaćinima svim Vinkovčankama i Vinkovčanima koji će se htjeti uputiti u središte grada. Lokacija je to koja je prikazivala što to možemo pripremiti na otvorenoj pozornici u izravnom televizijskom prijenosu sa scenom uz priredbu koja se malo gdje se može napraviti kroz samo dvije probe odnosno nekoliko dana”, kaže Bosančić ovim povodom.

„Ovih nekoliko dana, osjećam da je bilo izvrsno što govore i naši sugrađani, a i svi koji su ovih dana posjetili naš grad. Zadnji vikend finale je manifestacijom sa Svečanim otvorenjem i mimohodom kao kruna svega što radimo kroz Vinkovačke jeseni i nema veće ljepote od slike na vinkovačkim ulicama kada krenu svi ti KUD-ovi pokazujući svu raskoš i bogatstvo tradicijske kulture”, ocjenjuje dosadašnje izdanje 57. Vinkovačkih jeseni.

U dobroj vjeri, nadanja su usmjerena prema povoljnoj vremenskoj prognozi i standardnoj lokaciji pod vedrim nebom u središtu grada, no za ne daj Bože bit će aktiviran plan B, tako da Svečanost otvorenja 57. Vinkovačkih jeseni neće biti ni u kom slučaju otkazana odnosno prekinuta kao što je bila nužda prošle godine.

Autor: Vinkovačke jeseni