Veleučilište Lavoslava Ružičke proslavilo Dan ustanove i 17. godina uspješnog postojanja

Foto: VEVU

Svečanom sjednicom Stručnoga vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima za razvoj i napredak ustanove, na vukovarskom salašu Goldschmidt je proslavljen Dan Veleučilišta Lavoslava Ružičke koji svoj dan slavi na rođendan nobelovca Lavoslava Ružičke, čije ime i nosi, a koji je rođen 13. rujna 1887. godine u Vukovaru.

Tijekom svečanosti, proglašeni su i najbolji sportaš, sportašica i sportska ekipa na Veleučilištu. U akademskoj godini 2021./22. najboljim sportašem na Veleučilištu Lavoslava Ružičke proglašen je Dominik Jelinić, najboljom sportašicom Tara Stipanović, a najboljom sportskom ekipom rukometna reprezentacija, predvođena trenerom Draženom Pejićem.

Priznanja zaslužnima uručio je dekan Željko Sudarić rekavši kako su stručnost i izvrsnost svih djelatnika, posebno visokoobrazovani profesori koji kontinuirano usavršavaju svoja znanja, rad i stalna ulaganja kroz projekte, učinila vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke prepoznatljivim, pa za njihove studijske smjerove iz godine u godinu raste interes.

“S nestrpljenjem očekujemo preseljenje u nove prostorije što će Veleučilištu dati novi poticaj i omogućiti uzlet prema još boljoj izvrsnosti”, poručio je Sudarić podsjetivši kako je Veleučilište osnovano prije 17 godina s ciljem da se i u Vukovaru pokrene visoko obrazovna institucija, omogući studiranje u Vukovaru ali i zapošljavanje studenata u svome gradu.

Na Veleučilištu Lavoslava Ružičke trenutno studira gotovo 1000 studenata među kojima su studenti iz cijele Hrvatske, ali i studenti iz BiH i Srbije.

Foto: VEVU