Uoči blagdana Cvjetnice upriličen vukovarski križni put

Foto: zupa-svkriz.hr

VUKOVAR, Na Kukuruznom putu, koji je poznat i kao Put spasa, uoči blagdana Cvjetnice održan je križni put. Od Zavjetne kapelice na Lušcu do Bogdanovaca 1991. godine bio je jedini i najkraći slobodni put okupiranog Vukovara od ostatka Hrvatske koji su koristili brojni branitelji, a upravo zahvaljujući njima, od 2010. se na istom ovom mjestu, u njihovu spomen održava hodočašće.

Ovogodišnji križni put predvodio je župnik župe Kraljice mučenika, vlč. Zvonimir Martinović, a hodočasnicima se pridružio i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je i ponio križ do prve postaje, priopćio je Grad Vukovar na svojim mrežnim stranicama.

„Ovo povijesno mjesto je bio put spasa za Vukovar, a ujedno je značio i opstanak Vukovara sve dok nije bio zatvoren, a tada je Vukovar ostao potpuno odsječen i bilo je samo pitanje vremena kada će doći do sloma njegove obrane“, rekao je gradonačelnik te dodao kako hodočastimo u spomen na sve branitelje Vukovara s vjerom i nadom da će ostati upisani u hrvatskom narodu za sva buduća vremena.

Među Vukovarcima koji su u tišini i prožeti vjerom, uronjeni u muke Kristovog trpljenja, molili križni put, bili su i državni tajnik Zvonko Milas i saborski zastupnik Nikola Mažar koji su također ponijeli križ te saborska zastupnica Marijana Balić.