U pretrazi doma kod Vukovarca pronađeno 98,6 grama kokaina, policija tijekom vikenda evidentirala 9 prometnih nesreća

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Na temelju naloga Županijskog suda u Vukovaru u petak, 22. srpnja, policija je provela pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi kojom se koristi 45-godišnji Vukovarac. Pri tome je pronađeno i privremeno oduzeto 98,6 grama kokaina, veća količina novca  te drugih  predmeta povezanih sa zlouporabom droge. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 45-godišnjaka uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Također, na daljnje postupanje je Carinskom područnom uredu u Osijeku predano 89 vrećica duhana, gdje svaka teži 50 grama, koje nemaju nadzorne markice Ministarstva financija Republike Hrvatske. 

PP Vukovar zaprimila je kaznenu prijavu 74-godišnjeg Osječanina u kojoj je naveo da mu je u okolini područja Ludvinaca odnijet teretni automobil, kojeg nije koristio u prometu nego ga je prenamijenio za pčelarstvo u kojem je bilo i nekoliko desetaka košnica bez pčela. Prijavitelju je ovim pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna, policijski službenici provode izvide, a nadležnom državnom odvjetništvu ćemo dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo krađe.

Tijekom proteklog vikenda, od 22. do 24. srpnja 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno devet prometnih nesreća, od koji je u šest nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Županja, Granični prijelaz Bajakovo, Granični prijelaz Županja, Borovo, Babina Greda).

Dana 22. srpnja 2002. godine oko 09,43 sati na autocesti A3 u km 273+700 (čvor Županja) na južnoj kolničkoj traci osobni automobil francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji turski državljanin, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa, naletio je na skup vozila nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine, pri čemu je 11-godišnji putnik u osobnom automobilu zadobio teške tjelesne ozljede, a vozač osobnog automobila i tri putnika u istom vozilu lake tjelesne ozljede.

Dana 22. srpnja 2022. godine oko 16,15 sati na županijskoj cesti broj 4134, dionica Nuštar-Ostrovo, 43-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola od 1,95 g/kg, zbog prisutnosti alkohola u organizmu i neprilagođene brzine kretanja vozila osobini ceste, sletio je s ceste i zadobio lake tjelesne ozljede.

Dana 24. srpnja 2022. godine oko 13,15 sati na županijskoj cesti 4166, dionica Andrijaševci-Retkovci, 53-godišnja vozačica osobnog automobila nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobini ceste i stanju kolnika, zbog čega je sletjela sa kolnika i zadobila lake tjelesne ozljede.

Stacionarne kamere zabilježile su 25 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-55 u Nuštru, 23 prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola 1,95 g/kg zabilježena je u subotu, 22. srpnja kod 43-godišnjeg vozača koji je uzrokovao prometnu nesreću.

Tijekom proteklog vikenda 13 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom. Dvije osobe smještene su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.