Policija izvijestila o požarima na području županije

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska izvijestiila je kako su u proteklom vikendu zabilježili tri požara, u Boboti, Nuštru te Markušici, i u svima su policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorima proveli očevid.

U petak, 22. srpnja, oko 9 sati u Boboti je došlo do požara u jednoj pomoćnoj prostoriji dvorišta obiteljske kuće, a očevidom smo utvrdili da je došlo do prijenosa topline s električne žarulje na dio tog prostora te su pritom izgorjeli namještaj, odjeća i drugi predmeti. Ukućani i djelatnici DVD-a Bobota su lokalizirali te ugasili požar, nije došlo do ugroze zdravlja ljudi, a vlasnik je pretrpio materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna.

Također, u petak, 22. srpnja ali oko 23,40 sati, u Markušici je došlo do požara u prostoru skladišta gdje su interventno reagirali vatrogasci iz Nuštra, Jarmine i Vinkovaca koji su djelovanjem ugasili i lokalizirali požar. Kako su stvoreni uvjeti, 23. srpnja policijski službenici ove Uprave u suradnji s protupožarnim inspektorima su proveli očevid na tom požarištu pri čemu su utvrdili da je požar izazvan na električnim instalacijama uredskih prostorija koji se proširio na cijelu građevinu pri čemu se električna energija pretvorila u toplinsku energiju. Požarom su oštećena tri poljoprivredna traktora, prikolica, nekoliko cisterni i različitih poljoprivrednih strojnih uređaja, nekoliko tona žita te nekoliko tisuća litara goriva, a unutar prostorija skladišta požarom su oštećeni namještaj, informatička oprema i drugi električni uređaji te krovna konstrukcija. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, nije se proširio na susjedne objekte, materijalna šteta je velika, a vinkovačka tvrtka koja koristi skladište i poljoprivredna postrojenja će dostaviti izvješće o šteti.

U nedjelju 24. srpnja oko 7 sati u Nuštru je došlo do požara u dvorištu nenaseljene obiteljske kuće

„Do sada smo očevidom utvrdili da je požar izazvan ljudskom radnjom te da je u dvorištu nenaseljene obiteljske kuće zapaljena hrpa odbačenog suhog drvenog materijala (pretežito dijelovi krovne konstrukcije) koji je skinut s te kuće, a pritom nije došlo do ugroze života i zdravlja ljudi“, navode iz policije.

Djelatnici DVD-a Nuštar su lokalizirali i ugasili požar, vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna te policijski službenici provode daljnje izvide kako bi utvrdili sve okolnosti.
O trima požarima policijski službenici će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebna izvješća.