U pretragama domova pronađena marihuana, speed, ručna bomba, streljivo…

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Prema infromacijama iz PU jučer 27. srpnja, policijski službenici su u Vukovaru, na temelju naloga Županijskog suda Vukovar, proveli pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi kojom se koristi 25-godišnji Vukovarac, pri čemu su pronašli i oduzeli 4,5 grama speeda, 55,80 grama marihuane, veću količinu novca te drugih predmeta povezanih sa zlouporabom droge. Pretragom su pronašli i oduzeli jednu potpunu krivotvorinu hrvatske vozačke dozvole, jednu ručnu bombu, 434 komada raznovrsnog streljiva te nekoliko dijelova vojnog naoružanja i spremnika za streljivo.

„Policijski službenici ove Uprave su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim Vukovarcem te utvrdili da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga, krivotvorenja isprave i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske“, navode iz PU.

Dodaju kako su također na temelju naloga Županijskog suda Vukovar proveli pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi kojom se koristi 48-godišnja Vukovarka, pri čemu smo pronašli i oduzeli 2,15 grama speeda, 2,5 grama marihuane te 0,15 grama hašiša.

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da je 48-godišnjakinja počinila prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge te će protiv nje nadležnom sudu biti dostavljen optužni prijedlog“, stpooji u izvješću policije.

Policijski službenici Policijske postaje Otok su pronašli, priveli i kriminalistički istražili 28-godišnju hrvatsku državljanku te smo propitivanjem utvrdili da je došla u posjed tuđih osobnih dokumenata, novca i bankovne kartice koju je u nekoliko navrata neovlašteno koristila, a navedene predmete je 58-godišnji hrvatski državljanin izgubio te ih 26. srpnja prijavio u Policijskoj postaji Otok.

„Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru proveli pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi u Otoku kojom se koristi 28-godišnjakinja te smo pronašli i privremeno oduzeli dokumente i dio novca koje je 58-godišnjak izgubio, a pritom smo pronašli te privremeno oduzeli i 3,9 grama marihuane. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo sumnju da je 28-godišnjakinja počinila kazneno djelo Računalna prijevara te će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava, a kako je nezakonito posjedovala 3,9 grama marihuane sudu će biti dostavljen optužni prijedlog jer je počinila prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge“, navodi se u priopćenju.

Također, jučer 27. srpnja 2022. godine oko 17 sati, u ulici Matije Gupca Županje, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Županje je prometom upravljao automobilom kojemu je bila pridodana prikolica, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je na prikolicu postavio ne pripadajuću registarsku pločicu. Naime, 42-godišnjaku se tijekom vožnje prikolica odvojila od automobila koja je pritom udarila u drugi osobni automobil koji je bio parkiran te je tako došlo do prometne nesreće s materijalnom štetom, a tijekom očevida i kriminalističkog istraživanja utvrđena prekršajna i kaznena odgovornost navedenog Županjca. Nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprava, a zbog prometne nesreće mu je dostavljen prekršajni nalog.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u protekla 24 sata zabilježila pet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće je nastala jedino materijalna šteta (Županja-D-55, Bajakovo i Tovarnik), a u dvjema prometnim nesrećama je dolazilo do tjelesnih ozljeda sudionika, točnije, u Babinoj Gredi je jedna osoba teže te u Vinkovcima je jedna osoba lakše tjelesno ozlijeđena.