Grad Vukovar nastavlja s provedbom projekta “Pokloni mi osmjeh III”

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Prema informacijama iz gradske uprave Grad Vukovar je među prvim prijaviteljima koji je potpisao ugovor za projekt „Pokloni mi osmijeh III“ u okviru objavljenog poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III“. Ugovor je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike danas u ime Grada Vukovara potpisao zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Vrijednost treće faze projekta je 1,5 milijuna kuna te je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima. Projekt će trajati 8 mjeseci, a u okviru njega zaposlenje će pronaći 31 pripadnica teže zapošljive  skupine s područja grada Vukovara, na vrijeme do 6 mjeseci te će pružati pomoć za 186 krajnjih korisnika.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ predstavlja nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe, aktivnosti koje su se kroz dosadašnju provedbu pokazale vrlo uspješnima i nenadomjestivima u lokalnim zajednicama.

Ciljane skupine su dugotrajno nezaposlene žene, starije od 50 godina života s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok krajnje korisnike projekta čine osobe starije dobi i/ili nemoćne osobe.