U petak će se znati dobiva li Vukovar najvišu zgradu u Hrvatskoj sa Hotelom Hiltonom

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema neslužbenim najavama iz vukovarske gradske uprave 8. ožujka znati će se hoće li se u Vukovaru graditi zgrada sa 35 katova i Hotelom Hiltonom ili neće.

Naime, u petak će biti otvorene ponude na raspisani natječaj Grada Vukovara za prodaju Hotela Dunav. Tada će biti prezentirano i idejno rješenje budućeg objekta. Podsjećamo kako je Grad Vukovar početkom prošle godine od tvrtke iz Vinkovaca kupio derutni hotel. Plan je bio adaptirati ga i pretvoriti u Društveno-obrazovni centar Dunav. Hotel je tada plaćen 10,36 milijuna kuna. U siječnju ove godine Grad je raspisao natječaj za prodaju istoga hotela tražeći 10,7 milijuna kuna.

Kako prenose mediji na raspisani natječaj pristigla je samo jedna ponuda i to ona tvrtke Immo Invest Partner. To je ista ona tvrtka koja je i najavljivala kako će u Vukovaru, na mjestu Hotela Dunav, graditi najvišu zgradu u Hrvatskoj. U njoj bi bili brojni uredi, poslovni prostori ali i Hotel Hilton. Ta tvrtka, čiji su vlasnici u Švicarskoj, krajem studenoga prošle godine otvorena je u Vukovaru i to sa temeljnim kapitalom od 200.000 kuna. Uplatili su i polog, koji je tražen natječajem, od milijun kuna.

Prema odredbama natječaja ukoliko ponuda bude ispunjavala sve uvjete Imo Invest Partner neće morati graditi zgradu od 35 katova. Oni će moći adaptirati postojeći objekt, graditi objekt od 35 katova ali i višu ili nižu zgradu. Sve će zapravo ovisiti o planovima i financijama. Iz Grada Vukovara su u ranijim izjavama u više navrata navodili kako su u ovom natječaju maksimalno zaštitili interese Grada Vukovara.