Za vikend 15 prometnih nesreća od kojih 5 s ozlijeđenim osobama

Foto: MUP RH

Tijekom proteklog vikenda, od 9. do 11. rujna 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 15 prometnih nesreća, od kojih je 10 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta i 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, priopćila je policija.

U petak, 9. rujna, oko 7,40 sati, na cesti između Tordinaca i Korođa, 56-godišnja vozačica osobnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja, vozilom je sletjela s kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 56-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.

Također u petak, 9. rujna, oko 14,30 sati, u Babinoj Gredi, u Ulici Franje Babića, 71-godišnja vozačica bicikla, pri silasku s nadvožnjaka, uslijed ubrzanja, izgubila je nadzor nad biciklom te pala na kolnik i teže se ozlijedila.

U petak, 9. rujna, oko 19,25 sat u Otoku, u Ulici bana Josipa Jelačića, 59-godišnji vozač osobnog vozila županjskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja, na obilježenom pješačkom prijelazu udario je u bicikl kojega je guralo 10-godišnje dijete. Uslijed udara i pada na kolnik, dijete je lakše ozlijeđeno.

U subotu, 10. rujna, oko 11,00 sati, u Županji, u Dubrovačkoj ulici, 77-godišnji vozač osobnog vozila nije se zaustavio u raskrižju te je udario vozilom u 71-godišnjeg vozača bicikla. Uslijed udara i pada na kolnik, 71-godišnjak je teže ozlijeđen.

Isto tako 10. rujna, oko 00,20 sati, u Iloku, u Ulici Koševi, 38-godišnji vozač bicikla, izgubio je nadzor nad upravljanjem bicikla, pri kretnju nizbrdicom te udario u prometni znak i pao. U prometnoj nesreći 38-godišnjak je lakše ozlijeđen, a očevidom je utvrđeno kako je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,73 g/kg.

Stacionarne kamere zabilježile su 31 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta, 21 prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,17 g/kg zabilježena je u nedjelju, 11. rujna, kod 71-godišnjeg vozača osobnog vozila, zatečenog oko 18,16 sati u Ivankovu, u Ulici Žrtava fašizma.

Tijekom proteklog vikenda 4 osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama, nepropisne uporabe mobitela i osobnog prijevoznog sredstva, poručuju iz policije.