U naselju Olajnica gradi se novi profesionalni skate park

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je radove na izgradnji novog profesionalnog skate parka u gradskoj četvrti Olajnica koji se gradi u postojećeg skate parka. Prema najavama novi skate park biti će nepravilnog oblika površine 444,00 m2 koja obuhvaća voznu površinu i rampe na tamponskoj podlozi, a nakon izgradnje parka uslijediti će uređenje pristupnih staza i okolne zelene površine.

„Kroz razgovor te na inicijativu korisnika postojećeg skate parka, ali i Udruge „Rolling Wheels“ Vukovar Grad Vukovar odlučio se na ovu investiciju koja će mladim Vukovarcima, ali i svim građanima i posjetiteljima Vukovara pružiti dodatan sadržaj za rekreaciju i bavljenje sportom“, rekao je Penava.

Dodao je kako će skate park po izgradnji svojim oblikom i veličinom udovoljavati svim uvjetima koji zahtijevaju održavanje regionalnih i nacionalnih natjecanja.

„Vjerujemo kako svaki naš sugrađanin može biti zadovoljan ponudom i sadržajima koje Vukovar pruža s obzirom na svoju veličinu i broj stanovnika. Grad Vukovar kroz ovakve projekte radi na poboljšanju kvalitete življenja svih naših sugrađana, a realizacija ovog projekta za cilj ima i dodatno potaknuti mlade  da svoje slobodno vrijeme provode u prirodi, rekreirajući se“, rekao je Penava.

Radove na novom skate parku izvodi tvrtka Petarda d.o.o. iz Zagreba, a direktor tvrtke Marin Dundić ističe kako se završetak izgradnje očekuje kroz razdoblje od 2 do 3 tjedna.

„Skate park je naziv za veliko aktivno igralište kojim se koriste samo skateri, nego i roleri i biciklisti, a u sve većem broju korisnici ovakvih igrališta su i mladi na romobilima. Skateboarding je među navedenima najstariji sport, a ujedno i sport koji je zajedno s BMX-om ušao u Olimpijske igre. U bližoj okolici ne postoji profesionalni skate park poput ovoga“, rekao je Dundić.

Naposljetku, službeno otvorenje novog skate parka u gradskoj četvrti Olajnica uz održavanje svojevrsnog natjecanja očekuje se krajem ljeta. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 620 tisuća kuna.