I ove godine Grad Vukovar organizira jednodnevne besplatne izlete za umirovljenike u Bizovačke toplice

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Uz najnoviju mjeru „Grad koji brine“, božićnice, besplatni javni prijevoz te razna financiranja udruga, Grad Vukovar nastavlja s realizacijom već tradicionalnih jednodnevnih izleta vukovarskih umirovljenika u Bizovačke toplice. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac rekao je kako od 2016. godine, izuzev 2020. zbog pandemije koronavirusa, Grad Vukovar u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice za umirovljenike s područja grada Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi.

„Nastojimo raditi na poboljšanju kvalitete života naših sugrađana treće životne dobi te ćemo ove godine nastaviti s ovim projektom za koji je interes vukovarskih umirovljenika izrazito velik“, rekao je Sušac.

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević rekao je kako jednodnevni izleti vukovarskih umirovljenika u Bizovačke toplice kreću u utorak 06. srpnja te će biti organizirani svakog utorka do kraja mjeseca kolovoza i to za po 200 umirovljenika.

„U proračunu Grada Vukovara za ovu namjenu osigurano je 100.000 kuna, a sufinanciranje jednodnevnih izleta odnosi se na troškove prijevoza u cijelosti i dijela ulaznice za Bizovačke toplice u iznosu od 26,00 kuna po korisniku, dok je svaki korisnik dužan osigurati razliku u iznosu od 10,00 kuna, budući je cijena ulaznice 36,00 kuna“, pojasnio je Kobašević.

Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja, posebice umirovljenika, osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i popusti za grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti su najbliže gradu Vukovaru.

Korisnici jednodnevnih izleta umirovljenika u Bizovačke toplice dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara (vila Fatma) na adresi: 204. vukovarske brigade 6 u Vukovaru uz slijedeće dokaze koji se donose samo prilikom prvog upisa:

  • dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice – samo prilikom prve prijave) i
  • dokaz o mirovini na uvid (odrezak od mirovine ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora – samo prilikom prve prijave).

U Bizovačke toplice se polazi utorkom u 8:30 sati iz Sotina, 9:00 sati iz Vukovara te 9:15 sati iz Borova naselja.

Zahtjev za jednodnevni izlet u Bizovačke toplice može se podnijeti svakim radnim danom od 09.00 h do 12.00 h za jedan navedeni izlet. Za svaki daljnji navedeni izlet mora se podnositi zahtjev.