U Jurjevcu se danas igra “utakmica prvenstva” između momčadi NK Zrinski i HNK Vukovara 1991, sudac utakmice dolazi iz Dalmacije

Foto: www.24sata.hr

VUKOVAR, Cijela nogometna sezona u 3. HNL Istok svela se na posljednje kolo i zadnjih 90 minuta ovogodišnjeg prvenstva. Naime, u Jurjevcu se danas igra derbi ne samo kola nego cijeloga prvenstva u kojemu će snage odmjeriti domaća momčad NK Zrinski i HNK Vukovar 1991. Poslije 33 odigranih kola HNK Vukovar 1991 nalazi se na prvom mjestu s osvojenih 79 bodova. Drugo mjesto drži NK Zrinki s 78 bodova. Podsjećamo kako je u jesenjem dijelu, u Vukovaru, ova utakmica odigrana neodlučeno (0:0).

Vukovarcima je danas dovoljan i jedan bod kako bi zadržali prvo mjesto i tako ušli u kvalifikacije za ulazak u 2. HNL. S gostujućom pobjedom samo bi učvrstili prvo mjesto i potvrdili kvalitetu. Međutim, i NK Zrinski ima svoju računicu. Računaju na domaću pobjedu s kojom bi oni igrali kvalifikacije za ulazak u 2. HNL. Poražena momčad može računati da će igrati u jedinstvenoj 3. HNL koja će od slijedeće natjecateljske sezone pokrivati cijelu Hrvatsku.  

Pred početak utakmice sezone za obje momčadi interesantan je i odabir suca utakmice. Iz nekog razloga Komisija sudaca HNS i povjerenik za suđenje u 3. HNL za glavnog suca utakmice odabrali su suca s A liste 1. HNL Jakova Titlića (38) iz Hrvaca. Njegovi pomoćnici biti će također prvoligaški suci, Ivan Janić i Dino Knez.  

Sve ostale momčadi iz Vukovarsko – srijemske županije u posljednje kolo 3. HNL Istok ulaze bez ikakvih drugih ambicija ili strahovanja za opstanak.