U Jozi Ivakiću večeras na programu posljednja ovosezonska premijera “Pismo ocu”

Foto: GK Joze Ivakića

VINKOVCI, U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića večeras će premijerno biti izvedena predstava “Pismo ocu” u režiji bosanskohercegovačkog redatelja Damira Altumbabića.

Tekst je stvoren kao adaptacija teksta nekoliko djela Franza Kafke kao što su “Proces”, “Amerika”, “Preobražaj”, “Pisma Mileni” i raznih pripovijetki, ali i iz biografskih djela o istom autoru. Osnova ove adaptacije, koju je načinio Dorian Paulić koji uz Katarinu Krištić i glumi u predstavi, je djelo “Pismo Ocu” po kojemu predstava nosi naziv. Predstava je rađena u stilu post konceptualne umjetnosti, monodrame s likovima.

Dizajn predstave potpisuje Mirela Jukić, a glazbu i efekte Senad Nurkanovic-Fallout. Majstor svjetla i tehnicar je Nermin Brković. Produkcijski predstavu potpisuje Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci u koprodukciji sa Centrom za kulturu Orašje, a predstava je originalno nastala u produkciji Teatra Cabare, Tuzla.

Početak premijere predstave “Pismo ocu” koja je ujedno i posljednja ovosezonska premijera u vinkovačkom kazalištu, je u 20,30 sati.