Sunčana Glavak studentima u Vukovaru govorila o eurozoni i Schengenu

Foto: Vukovarsko veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak održala je danas u Vukovarskom veleučilištu Lavoslav Ružička predavanje na temu „Pridruživanje Republike Hrvatske Schengenu i eurozoni“. Bila je ovo prilika da studenti i zaposlenici Veleučilišta, ali i ravnatelji srednjih škola, direktori nekih tvrtki, djelatnici policijske postaje i drugi čuju više o tome što Hrvatskoj donosi ulazak u eurozonu i u Schengen.

„Bilo je to jedno predavanje, s mogućnosti pitanja i dobivanja odgovora iz prve ruke, o svim prednostima koje su Hrvatska i hrvatski građani dobili od 1. siječnja ove godine. Sve to od velike je važnosti i za same studente kako bi znali što sve mogu očekivati nakon što diplomiraju i krenu dalje u život“, rekao je dekan veleučilišta Željko Sudarić.

Najavio je kako će Vukovarsko veleučilište nastaviti i dalje dovoditi interesantne goste kako bi prenijeli studentima svoja iskustva iz prve ruke.

„Vukovarsko veleučilište Lavoslav Ružička tijekom proteklih godina postalo je prepoznatljivo po svojim aktivnostima što prepoznaju i studenti“, istakao je Sudarić.