U Županji svečano otvoreno 56. Šokačko sijelo, “Šokački cvit 2023.” Valentina Jurković iz Bača

Foto: Hrvatski radio Županja

Glazbeno scenskom priredbom “Među šumama i vodama” koja je tematski posvećena županjskom književniku Ivi Balentoviću, čija se 110. obljetnica rođenja obilježava u travnju ove godine, u Županji je svečano otvoreno 56. Šokačko sijelo.

U scenskom prikazu jedan dan na šokačkom stanu u okolici Županje, smještenom među šume i vode, prikazalo je tridesetak glumaca amatera.

56. Šokačko sijelo otvorenim je proglasio župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić rekavši kako mu je kao Šokcu iznimna čast da može otvoriti manifestaciju kao što je Šokačko sijelo obećavši da će, ako bude pozvan da otvori i iduće, učiniti to u narodnoj nošnji.

Županjski gradonačelnik Damir Juzbašić zahvalio je Županjcima što su u velikom broju došli na svečanost otvorenja rekavši kako je u organizaciju ovogodišnjeg Sijela uložen ogroman trud te je uvjeren kako će sve proći u najboljem redu, da će Županja i ove godine ponuditi ono najbolje od narodne tradicije.

Nakon svečanosti otvorenja održan je izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji “Šokački cvit 2023.” za koji je proglašena Valentina Jurković iz Bača.

Uoči svečanosti otvorenja, u organizaciji Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera u predvorju kina otvorena je izložba “Među šumama i vodama”, autora Matea Obradovića.

Foto: Hrvatski radio Županja