U Vinkovcima otvoreni 18. Pčelarski dani

Nakon dvije pandemijske godine, Vinkovci su ponovno domaćin Pčelarskih dana, međunarodnog pčelarskom sajma opreme i pčelinjih proizvoda koji se ove godine održavaju po 18. put.

“Proizvođači opreme su jako zadovoljni zanimanjem, ljudima je potrebna oprema pogotovo što su sektorske intervencije sada u tijeku i moći će se tražiti povrat sredstava za sve što se ovdje kupi”, kazao je predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, Stanko Čuljak.

Sajmu je nazočan i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet.

„Pčelarski dani uvijek budu izvrsno posjećeni i pokazuju da idemo stvarno velikim koracima u pčelarstvu i medarstvu. Samo im možemo poželjeti da tako nastave raditi jer vidimo da, od jednog hobija, otišli smo jako daleko, otišli smo do OPG-ova koji izvrsno rade i koji stvaraju izvrsne prihode za svoje obitelji u ovome trenutku”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

18. Pčelarski dani održavaju se u Dvorani Barun Trenk u Vinkovcima 10. i 11. ožujka u organizaciji Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Udrugom pčelara “Nektar” Vinkovci.