Marko Barun: Općina Bogdanovci je sama organizirala i pozvala predstavnike državne vlasti i branitelje

Foto: Ivan Matić

BOGDANOVCI, Ubrzo pošto je priopćenjem za javnost se oglasio Grad Vukovar, na kojem su ukazali na govore političara prilikom polaganja vijenaca u Bogdanovcima, oglasio se i načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun čije priopćenje također prenosimo u cijelosti.

“Na temu današnjeg događaja moram osvrnut se i spomenut da na današnji dan je bio Dan nenaoružanih odreda u Bogdanovcima gdje su se okupili budući branitelja sa područja bivše općine Vukovar. Nitko taj događaj ne može prisvojit sebi jer taj dan se dogodilo u Bogdanovcima pod vodstvom Tomislava Merčepa. 

Žalosti me što organizacija grada Vukovara nije zajednički organizirala događaj na adekvatan način. Krivu adresu su naveli u samome pozivu prema državnom vrhu i svim braniteljima. Općina Bogdanovci je sama organizirala i pozvala predstavnike državne vlasti i cijenjene branitelje na 32. Obljetnicu Dana nenaoružanih odreda koja se dogodila u Bogdanovcima kao što je to i radila godinama.  Raniji početak obilježavanja na Memorijalnom groblju Vukovar uzrokovao je da branitelji, cijenjeni gosti moraju napustiti događaj u Bogdanovcima i otrčat u Vukovar kako bi odali počast na Memorijalnom groblju Vukovar. Ovaj dan je dan ponosa jer to je dan kad je započeo početak obrane naše lijepe naše i u tom sjećanju ga trebamo imat zauvijek”, stoji u priopćenju Baruna