Župan Božo Galić čestitao Međunarodni dan sestrinstva

župan, bolnica, sestre
Foto: VUSŽ

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstava, koji se tradicionalno obilježava 12. svibnja, vukovarsko -srijemski župan Božo Galić, posjetio je u petak medicinsko osoblje u vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici.

Župan Galić je u vukovarskoj bolnici obišao odjel pedijatrije, a u vinkovačkoj je pogledao kratku prezentaciju o ulozi medicinskih sestara / tehničara.

„Povodom Međunarodnog dana sestrinstva svima izražavam zahvalnost i humanost u radu, a Vukovarsko-srijemska županija nastoji doprinijeti u poboljšanju  usluge u bolnicama, kako bi se omogućila bolja zdravstvena dijagnostika i liječenje svim pacijentima koji gravitiraju vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici. Nadam se kako će se time poboljšati i uvjeti za rad ali i zaustaviti odlazak medicinskog osoblja. Svi znamo onu poznatu izreku:   ”Kada spasiš jedan život, onda si heroj, kada spasiš stotine života, onda si medicinska sestra”, kazao je Galić.U pratnji župana Bože Galića bili su pročelnica Ureda župana Sandra Pinjuh i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo David Vlajčić.