Četiri kola prije kraja, Cibalia potvrdila osvajanje Treće hrvatske nogmetne lige

Foto: HNTV

VINKOVCI, Pobjedom od 3:0 nad slavonskobrodskom Marsonijom vinkovačka Cibalia potvrdila je četiri kola prije kraja natjecanja u Trećoj hrvatskoj ligi osvajanje prvoga mjesta koje Vinkovčane vodi u Drugu hrvatsku ligu, ukoliko u drugom krugu dobiju licencu HNS-a.

Odluka o tome trebala bi se donijeti do 20. svibnja, a do tada Cibalia će biti na iglama, iako iz kluba uvjeravaju kako problema s osiguranjem licence za igradnje u Drugoj ligi ne bi trebalo biti.

Pobjedom nad Marsonijom, Cibalijini nogometaši dali su i najbolji doprinos velikoj proslavi 100 godina postojanja nebeskoplavih, koja se ovih i narednih dana obilježava nizom događanja u gradu na Bosutu, a osvajanje Treće lige zasigurno je jedan od najljepših poklona Cibaliji čiji navijači imaju samo jedna san, ponovni povratak kluba prvoligaškom nogometu koji se u Vinkovcima igrao, uz kratke prekide, još od 1982. godine da bi prošle sezone, odlukom HNS-a koji klubu nije odobrio licencu za igranje u Drugoj ligi, Cibalia iz Prve, ispala u Treću ligu.