Nagradu od 5000 kuna proslijedio obitelji Kell iz Vukovara

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Kako je i najavio na svečanoj promociji poručnik bojnog broda Stipe Mornar svoju novčanu nagradu od 5.000 kuna, koja mu je pripala kao dobitniku Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 26. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ zbog ostvarenih iznimnih rezultata tijekom vojne izobrazbe te razvijanja zapovjednih i organizacijskih sposobnosti kao i posebno moralnih odlika koje su krasile Blagu Zadru, odlučio je dodijeliti obitelji Ivana Kella u kojoj je desetero djece.

„Iznimno mi je drago što sam u prilici pomoći vukovarskoj obitelji. Povelja Grada Vukovara je najveća nagrada i s ničim usporediva, a iznimno mi je drago da s njenim novčanim dijelom mogu pomoći ovoj vukovarskoj obitelji“, rekao je Mornar.

Ivan Kell je hrvatski branitelj i u invalidskoj vojnoj mirovini je dok je supruga dugotrajno nezaposlena osoba. Djeca su uzrasta 11 do 28 godina od kojih su njih sedmero učenici. Među njima su i četiri para blizanaca.

„Dio obitelji je u Njemačkoj, a supruga radi u sezoni na moru tako da će nam ova sredstva dobro doći da pokrijemo brojne potrebe. Mladima bih poručio da je briga za djecu najljepša stvar koja se čovjeku može dogoditi. To je život, za djecu se živi i bilo bi lijepo da ima što više djece“, rekao je Kell.