U javnim radovima zaposleno 50 Vukovaraca

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Putem mjere Javni radovi, a kroz program„Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara”, Grad Vukovar, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, zaposlio je 50 osoba s područja grada Vukovara. Kako je rečeno program javnog rada trajat će 6 mjeseci, u razdoblju od 29. travnja do 28. listopada 2019. godine.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Vukovar Jasna Kolar u gradskoj vijećnici Grada Vukovara uručili su 50 Ugovora zaposlenicima javnih radova.

„Ovom mjerom 50 naših sugrađana pronašlo je zaposlenje u javnim radovima na razdoblje od šest mjeseci. Grad Vukovar kroz brojne poticajne mjere pripomaže razvoju gospodarstva i čini sve kako bi se potreba za ovakvim i sličnim pozivima umanjila, a što više ljudi dobilo trajno zaposlenje. Rezultati govore da su mjere dale rezultat, pa tako u prethodnom razdoblju imamo povećanje od gotovo 600 zaposlenih”, rekao je Pavliček.

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar kazala je kako se uspješna suradnja Grada Vukovara i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nastavlja te da svake godine u ovu mjeru uključe 50 do 60 ljudi.

„Javni radovi su namijenjeni upravo osobama koje su teže zapošljive, bilo zbog dobi, dugotrajne nezaposlenosti ili njihova zanimanja koja danas, nažalost, nisu tražena. Iznimno nam je drago što putem programa ovakvih mjera Vlada RH kroz aktivnu politiku zapošljavanja provodi mjere s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pri čemu zaposlenje mogu pronaći osobe koje se teže zapošljavanje”, rekla je Kolar.

Dodala je i kako tijekom razdoblja javnih radova HZZ sufinancira ukupan trošak radnika kao i putni trošak osobama koje na njega imaju pravo, a sukladno Odluci upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Grad Vukovar iz svojih proračunskih sredstava za ovu namjenu izdvaja preko 100.000 kuna, dok Hrvatski zavod za zapošljavanje u ukupnim troškovima programa sudjeluje s iznosom od preko 1,2 milijuna kuna.