Trg Oriona u novom ruhu, uskoro kreću radovi i na unutarnjem uređenju

trg, oriona, fontana
Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovčani su nedaleko samog gradskog središta dobili urbani i moderno uređeni trg, Trg Oriona u čije su uređenje Hrvatske šume investirale oko 1,5 milijuna kuna, a tomu nije kraj jer su najavljeni i skori radovi na uređenju nekadašnje upravne zgrade PIK-a Vinkovci koja se već duži niz godina nalazi u vlaništvu Hrvatskih šuma, a s novouređenim trgom čini jedinstvenu cjelinu.

“Svaki javni prostor kada se uredi, pogotovo kada za to imamo pomoć Hrvatskih šuma i kada će to uređenje na bolje promijeniti vizuru ovog dijela grada, onda moramo biti zadovoljni. Zahvalio bih Hrvatskim šumama što su pronašle snage i sredstava da zajedno s nama krenu u ovakve projekte uređenja grada. Hrvatske šume u ovom dijelu Hrvatske ostvaruju značajne prihode i lijepo je kada se nešto od toga i vrati građanima, pogotovo u obliku jednog ovakvog prekrasnog javnog prostora”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Zadovoljan radovima, obavljenima po projektu vinovačkog arhitekte Tihomira Marasa, bio je i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić koji je najavio i unutarnje uređenje zgrade koja bi se u upotrebnoj funkciji mogla se naći za oko dvije godine.

“Projekt unutarnjeg uređenja zgrade je u izradi. Riječ je o ukupnoj bruto površini od preko 5000 metara četvornih. Do kraja svibnja projektna dokumentacija će biti gotova i nakon toga idemo u natječaj za unutarnje uređenje. Znači radovi sigurno počinju do kraja ove godine”, najavio je voditelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci Damir Dekanić.