Policijski pas As zaslužan za razbijanje lanca preprodavača droga

policija, droga, pac, as
Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj izneseni su rezultati višemjesečnog usmjerenog kriminalističkog istraživanja, čija je završna realizacija bila tijekom proteklog vikenda i rezultirala je značajnom zaplijenom nekoliko vrsta droga te uhićenjima više osoba povezanih s preprodajom droge na području gradova Vukovara i Vinkovaca.

Voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet kazao je kako je analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno kako se na području Vukovara i Vinkovaca nalazi organizirana kriminalna skupina preprodavača droge marihuane, amfetamina speeda, ecstazya i MDMA.

“Temeljem takovih saznanja policijski službenici provodili su višemjesečno kriminalističko istraživanje pod nazivom “Lonac” nad četiri osobe kojim je utvrđena sumnja kako je 29-godišnjak iz Vukovara stvorio mrežu preprodavača i posrednika u prodaji droge i to s 51-godišnjakom iz Vinkovaca, 29-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Vukovara, koji su drogu dalje preprodavali na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području”, naveo je Hunjet.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Vukovaru izvršene su četiri pretrage domova, a pronađeno je marihuane oko 1,4 kg, amfetamina “speed” oko 3,7 kg, droge tipa MDMA kristal oko 643 g i ecstazya 1437 komada, gljive “Psilocibin”, sjemenki „Cannabis Indica“, sitno rezanog duhana oko 2 kg, te 2.600 kuna, 500 eura i digitalna vaga.

Također, postoji sumnja da su i tri osobna automobila kupljena od novca stečenog od preprodaje droge.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dvojica 29-godišnjaka, 30-godišnjak i 51-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Na konferenciji za medije predstavljen je i službeni pas As, koji je sudjelovao u obavljenim pretragama, a upravo je As zaslužan za pronalazak najvećeg dijela zaplijenjene droge koja je bila zakopana u dvorištu iza obiteljske kuće. Droga je bila uskladištena u posebno bure, koje je potom bilo položeno u iskopanu rupu u zemlji i prekriveno debelim slojem zemlje.