Planinari “Frankopana” na Dilj gori

Foto: PD Frankopan

ANDRIJAŠEVCI, Članovi Planinarskog društva “Frankopan” iz Rokovaca i Andrijaševaca jučerašnju sunčanu subotu proveli su planinareći u šumi na brdovitoj Dilj gori, u organizaciji HPD “Tikvica” Županja. 

Planinarsko društvo “Tikvica” najstarije je u Županiji. Društvo je pravi polet doživjelo 1997., trasiraju staze, održavaju planinarski put na Dilj gori kod Garčina, školuju kadrove, organiziraju pohode, a i organiziraju manifestaciju pod nazivom “Jesen na Dilju”. Manifestacija se održava svaku treću nedjelju u studenom u lovačkom domu “Prezdanak” koji je bio prvo okupljalište planinara “Tikvice”.

Planinari PD” Frankopan” Rokovci – Andrijaševci odazvali su se pozivu domaćina, i uživali u lijepom jesenskom danu, u druženju s domaćinom, a i gostima.

Foto: PD Frankopan

“Gostujućih društava bilo je 16, iz Hrvatske i susjedne Bosne, u lijepom broju od 220 planinara. U kratkom postojanju PD “Frankopan” Rokovci – Andrijaševci, nepuna tri mjeseca, ovo je već četvrto druženje s planinarima iz prijateljske “Tikvice”. Zainteresirani za izlete s PD “Frankopan” mogu se obratiti u sjedištu društva, pivnici “The White Boar” u Andrijaševcima, ili predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, ili nas potražiti na Facebooku”, poručuju iz PD “Frankopan”.