Sarajevska premijera dokumentarnog filma “Dobri pastir”

fra Flavijan Šolc
Foto: Udruga dr. Ante Starčević

TOVARNIK, U organizaciji Vrhbosanske nadbiskupije i Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, večeras će se na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u glavnom gradu BiH održati sarajevska premijera dokumentarnog filma „Dobri pastir“ redatelja Srđana Segarića.

Radi se o filmu koji je posvećen pokojnom iločkom svećeniku fra Flavijanu Šolcu i koji prati kronologiju njegovog života kao i teško vrijeme komunističkog vremena i Domovinskog rata. Kako se navodi u priopćenju Udruge scenarij filma temelji se na intimnoj verziji Falvijanovog života kroz autentične iskaze svjedoka toga vremena koji svjedoče o njemu.

Vizualno se film bazira na arhivskoj građi: fotografija, slika, dokumenta i filmskih zapisa iz tih vremena. Film arhivskim snimkama pokriva i lokacije u kojima je fra Flavijan Šolc  boravio i djelovao (Virovitica, Zagreb, Vukovar-Borovo naselje, Ilok, Rijeka).

Premijeri filma u Sarajevu nazoćiti će načelnica Općine Lovas Tanja Cirba, ravnatelj Razvojne agencije TINTL, Mladen Markešić i producent Antun Ivanković.