U prometnim nesrećama u Privlaci i Gradištu teže ozlijeđeni biciklisti

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Na željezničkoj pruzi u Mirkovcima u Željezničkoj ulici nepoznati počinitelji jučer su na tračnice položili prometni znak i betonski poklopac kanalizacijskog otvora, izvjestila je policija.

Osim što je pričinjena materijalna šteta mogla je nastati i željeznička nesreća, kojom bi se ugrozili ljudski životi. Policija intenzivno traga za počiniteljima.

Dragovoljna predaja/pronalazak oružja i minsko-eksplozivnih tvari

Osoba koja je željela ostati anonimna, tijekom proteklog vikenda dragovoljno je predala veću količinu minsko-eksplozivnih tvari, koje je pronašla prilikom čišćenja pomoćnih prostorija uz obiteljsku kuću. Riječ je o 18 ručnih bombi, 3,7 kg vojnog eksploziva TNT, 31 improvizirana bomba, vježbovna mina, 300 m detonacijskog štapina, šest upaljača za mine te 9 kg eksploziva amonal.

Također, osoba koja je željela ostati anonimna, 23. listopada, u službenim prostorijama policije u Vinkovcima, dragovoljno je predala 92 komada puščanog streljiva. Također, 23. listopada, u Ivankovu, za vrijeme čišćenja potkrovlja, muška osoba pronašla je četiri ručne bombe.

Preuzeta minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladištu PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Stanje u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta; tri prometne nesreća u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene(Štitar, Ivankovo, Bošnjaci) te dvije prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama.

U subotu, 26. listopada, oko 19,15 sati, 59-godišnjak iz Privlake, upravljao je biciklom, krećući se kolnikom ulice J. Kozarca u Privlaci te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad biciklom i sletio u odvodni kanal, teže se ozlijedivši.

U nedjelju, 27. listopada, oko 12,30 sati, 82-godišnjak iz Gradišta, kretao se biciklom kolnikom ulice B. Radića u Gradištu. U jednom trenutku izgubio je nadzor na biciklom, skrenuo u suprotnu prometnu traku u trenutku kada je 82-godišnjaka obilazilo osobno vozilo „VW Passat“, županjskih registracijskih oznaka, koje se kretalo iza 82-godišnjaka.

Uslijed udara i pada na kolnik, 82-godišnjak je teže ozlijeđen.

Vozač osobnog vozila, 46-godišnjak iz Gradišta nije ozlijeđen, no lakše je ozlijeđeno maloljetno dijete, putnik u vozilu.

Očevidom nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi vozača osobnog vozila, no utvrđeno je kako je upravljao vozilom s vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja.