U dane predstojećeg vikenda policija će pojačano motriti na promet

Foto: Cibalia.hr

VINKOVCI, Na području PU vukovarsko-srijemske i u koordinaciji sa Policijskim upravama osječko-baranjskom i brodsko-posavskom, 2./3. studenoga 2019. godine, od 23 sati do 5 sati, policijski službenici provest će pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, s ciljem sprječavanja štetnih događaja u prometu i poduzimanja represivnih aktivnosti prema vozačima sa prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu kao i prema drugim sudionicima u prometu na cestama koji se zateknu u prekršaju.

Uspoređujući broj evidentiranih prometnih nesreća tijekom prvih devet mjeseci 2019. godine u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, došlo je do smanjenja ukupnog broja prometnih nesreća (35 prometnih nesreća manje), priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Broj prometnih nesreća s poginulim osobama je manji za jednu nesreću, broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama manji je za 23 nesreće, a broj prometnih nesreća s materijalnom štetom manji je za 11 nesreća, navode dodajući kako je ukupan broj nastradalih osoba manji za 28 osoba, dok je broj poginulih osoba veći je za jednu osobu.

Broj teško ozlijeđenih osoba veći je za sedam osoba, a broj lako ozlijeđenih osoba manji je za 36 osoba.

U listopadu 2019. godine (4. i 11. listopada) dogodile su se prometne nesreće u kojima su smrtno stradale dvije osobe, čime je broj smrtno stradalih osoba u odnosu na 2018. godinu veći za dvije osobe (16/18).