Povodom blagdana Svih svetih položeni vijenci na Memorijalnom groblju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana izaslanstva Vukovarsko – srijemske županije i Grada Vukovara položili su vijence podno Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Vijenac je položilo i zajedničko izaslanstvo Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te zajedničko izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i udruga iz Domovinskog rata.

„Danas  obilježavamo blagdan Svih svetih i Dušni dan, dan kada slavimo naše svece i sjećamo se svih onih koji više nisu s nama. Uvijek je poseban osjećaj obilježavati to ovdje, na ovom, rekao bih, svetome mjestu gdje su pokopani najveći sinovi hrvatske domovine, ljudi koji su dali najveći obol u stvaranju hrvatske države, čije su armature vjerojatno najteže u temeljima naše države“, rekao je zamjenik župana Damir Barna.

Govoreći u ime Grada Vukovara zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček kazao je kako se polaganjem vijenaca prisjećamo svih naših poginulih i nestalih sugrađana iz Domovinskog rata zahvaljujući im na svemu što su učinili za svoju domovinu.

„Mjesec studeni posebno je težak za sve Vukovarce jer se prisjećaju stradavanja i žrtve koju su Vukovar i njegovi građani podnijeli 1991. godine. Za koji dan prisjetiti ćemo se stradavanja i sloma obrane gradske četvrti Lužac pa tako sve do 20. studenoga kada ćemo se prisjetiti svih žrtava Ovčare“, rekao je Pavliček.