U Boboti u ugostiteljskom lokalu zatečeno šest osoba

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda, od 5 do 7. veljače na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedena su ukupno 468 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), pri čemu su policijski službenici utvrdili jedno kršenje Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Naime, policijski službenici su 7. veljače u 2 sata u ugostiteljskom objektu u Mitrovićevoj ulici u Boboti zatekli šest muškaraca, svi iz Bobote, koji su sjedili za stolovima i konzumirali pića te niti jedna osoba nije nosila zaštitnu masku, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

O utvrđenom kršenju policijski službenici su izvijestili Državni inspektorat – Područni ured Osijek, čiji su inspektori 7. veljače zapečatili ugostiteljski objekt, dok su sve zatečene osobe u ugostiteljskom objektu sankcionirane zbog nenošenja zaštitnih maski.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je i 16 kršenja mjere samoizolacije za koje su počiniteljima izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.