Turistički forum kontinentalnog turizma u sklopu 51. Vinkovačkih jeseni

VINKOVCI, Hrvatski je turizam najkonkurentniji dio hrvatskog gospodarstva, a kontinentalni turizam, polako i sigurno raste iz godine u godinu. I dok turistički djelatnici na jadranskoj obali još uvijek ponajviše ovise o ljetnim mjesecima, njihove kolege u unutrašnjosti Hrvatske pokušavaju pričama i ponuđenim sadržajem produžiti turističku sezonu na cijelu godinu.

Jedan od načina jačanja turističke sezone na kontinentu su i velike, višednevne, najčešće međunarodne manifestacije, koje svojim sadržajem, atraktivnošću ili tradicijom privlače veliki broj posjetitelja.

Tim povodom Hrvatska gospodarska komora ŽK Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vinkovci, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Turistička zajednica grada Vinkovaca organiziraju 6. Turistički forum kontinentalnog turizma s temom: “Turizam događanja“, koji će se održati 14. i 15. rujna u sklopu manifestacije 51. Vinkovačkih jeseni, piše web portal Vinkovačkih jeseni.

Vinkovačke jeseni, jedna od najvećih tradicijskih manifestacija u Europi, možda je i najbolji domaćin šestog izdanja Turističkog foruma kontinentalnog turizma. Na jednom mjestu naći će se veliki broj potencijalnih sponzora i donatora, ali i gostiju iz cijele Hrvatske i van nje.

Forum će biti posvećen razmjeni iskustava u organiziranju turističkih manifestacija uz predstavljanje primjera dobre prakse. Želja je povezati organizatore velikih manifestacija sa sponzorima i donatorima, ali i s društvenom zajednicom, kao glavnim konzumentom događanja.

Kroz ovaj Forum pokušat će seodgovoriti na pitanja koja postavljaju sve strane uključene u uspjeh neke manifestacije. Želimo doznati koji su to problemi na koje nailaze organizatori događanja i kako ih riješiti, no želimo čuti i drugu stranu u ovoj priči, sponzore i donatore do kojih je sve teže doći.

Na linku ispod članka možete pronaći  prijavnicu za 6. Turistički forum kontinentalnog turizma.

 

Prijavnica – Turistički forum kontinentalnog turizma 2016.

VINKOVACKEJESENI.HR/ĐURO KARALIĆ