Tijekom vikenda zabilježeno 19 prometnih nesreća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU izvijestili su kako su na području Vukovarsko-srijemske županije proteklog vikenda zabilježili 19 prometnih nesreća od čega 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, pet prometnih nesreća u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Ta nesreća dogodila se u subotu, 8. Rujna, oko 13 sati na križanju državne ceste D 214 i ulice Braće Radića u Županji. Kako navodi policija 33-godišnjak iz Županje upravljao je osobnim automobilom županjskih registarskih oznaka krećući se cestom Bošnjaci-Županja iz smjera Bošnjaka u smjeru Županje.

„Dolaskom do raskrižja reguliranog semaforom, 33-godišnjak se nastavio kretati iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo te je vozilom udario u traktor koji se kretao cestom iz smjera Vinkovaca u smjeru graničnog prijelaza. Vozač traktora, 59-godišnjak iz Županje, teže je ozlijeđen“, navode iz PU.

U petak, 7. rujna, oko 20,50 sati, prometna policija je tijekom redovne kontrole u  Gunji zaustavila vozilo koje se kretalo brzinom znatno većom od zakonom regulirane brzine u naseljenom mjestu. Uređajem za mjerenje brzine utvrđeno je kako se osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka kretalo brzinom od 127 km/h. Obzirom da je za ovaj prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna i izricanje zaštitne mjere „zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske“, protiv počinitelja prekršaja, 25-godišnjaka iz Gunje, slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom prekršajnom sudu.

Policija je izvjestila i o događaju od subote, 8. rujna, kada je osoba koja je željela ostati anonimna na kućnoj adresi u Županji dragovoljno policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu predala tri ručne bombe, trotilski metak, detonatorsku kapsulu i sporogoreći štapin dužine 12 cm. Preuzeta minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske.