Tijekom vikenda policija zabilježila 7 prometnih nesreća

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 17. do 19. veljače 2023. godine, dogodilo se sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Rajevo Selo-Gunja, Gradište, Vinkovci, Babina Greda) i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 17. veljače 2023. godine, oko 18,00 sati, 40-godišnjakinja iz Vukovara, upravljala je osobnim vozilom osječkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Dunavske ulice u Mirkovcima. Uslijed neopreznog skretanja ulijevo na kolni prilaz, došlo je do udara osobnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka koje je već otpočelo radnju pretjecanja vozila 40-godišnjakinje, a kojim je upravljao 23-godišnjak iz Vinkovaca. Kao putnici u vozilu 23-godišnjaka, nalazila su se trojica 23-godišnjaka iz Vinkovaca, od kojih dvojica koja su se nalazila na zadnjem sjedištu nisu koristila sigurnosni pojas. Vozač i dvoje putnika su lakše ozlijeđeni, dok je teže ozlijeđen jedan od putnika koji se nalazio na zadnjem sjedištu. 40-godišnja vozačica je također lakše ozlijeđena.

U nedjelju, 19. veljače 2023. godine, oko 17,40 sati, 61-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim vozilom slovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice J. J. Strossmayera u Bošnjacima. Zbog neprilagođene brzine kretanja, nije na vrijeme uočio dvije biciklistkinje, 32-godišnjakinju i 55-godišnjakinju iz Bošnjaka, koje su se biciklom kretale ispred, u istoj prometnoj traci, te je došlo do naleta vozila na biciklistkinje. U prometnoj nesreći 55-godišnjakinja je teže, a 32-godišnjakinja lakše ozlijeđena.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 22 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,05 g/kg zabilježena je kod 30-godišnjeg vozača, zatečenog u nedjelju, 19. veljače, oko 01,11 sati, u Vinkovcima, u Glagoljaškoj ulici. Od sedam zabilježenih prometnih nesreća tijekom vikenda u tri prometne nesreće vozači koji su uzrokovali prometne nesreće vozilima su upravljali uz prisutnost alkohola u organizmu. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 58 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.