Poljoprivrednik kod Ilače izorao avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata

Foto: MUP

Obavljajući poljoprivredne radove, poljoprivrednih iz Ilače izorao je avonsku bombu za koju je utvrđeno da je iz Drugog svjetskog rata.

Iz PU vukovarsko-srijemske navode kako su po dojavi o pronalasku minsko-eksplozivnog sredstva, policijski službenici protueksplozijske zaštite izašli na polje kod Ilače te utvrdili kako je riječ o avionskoj bombi iz Drugog svjetskog rata.

Bomba je kontroliranom eksplozijom i uništena, navodi se te dodaje kako su od 6. do 19. veljače 2023. godine policijski službenici vukovarsko-srijemske protueksplozijske zaštite  postupali u četiri dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava, kada su s raznih lokacija na siguran način izuzeli ukupno tri ručne bombe i dva stabilizatora ručnog raketnog bacača.

“Pozivamo i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto doći te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način”, poručuju iz policije.