Nastavljeno natjecanje u SuperSport Prvoj HNL, HNK Vukovar 1991. izbio na 2. mjesto, Cibalia 3.

Foto: www.facebook.com/HNKVukovar1991

VUKOVAR, Poslije zimske pause konačno su započela i nogometna natjecanja u Hrvatskoj. Uz utakmice SuperSport HNL-a ovog vikenda nastavljeno je i prvenstvo u SuperSport Prvoj HNL gdje Vukovarsko – srijemska županija ima dva kluba.

Momčad HNK Vukovara 1991 odlično je započela nastavak prvenstva i u dvije utakmice osvojili novih 6 bodova tako da su trenutno drugi na prvenstvenoj tablicii. Vukovarci su prvo u odgođenoj utakmici 17. kola na gostovanju u Zmijavcima pobijedili domaću momčad rezultatom 2:1. Dobra forma potvrđena je i u 18. kolu kada je u Vukovaru rezultatom 3:0 pobijeđena gostujuća Kustošija. HNK Vukovar 1991 sada ima 30 osvojenih bodova, odnosno 9 bodova manje od vodećeg Rudeša. Iz vukovarskog kluba ne skrivaju najviše ambicije ali ostaje da se vidi je li ovih 9 bodova manjka nadoknadivo u preostalom dijelu prvenstva. U slijedećem kolu HNK Vukovar 1991 gostuje kod fenjeraša NK Hrvatski dragovoljac koji ima 12 osvojenih bodova i jednom nogom su već ispali. Samim tim sve osim nova 3 boda na saldu Vukovara 1991. bilo iznenađenje.

Poslije ovoga kola HNK Cibalia je pala na 3. mjesto. Naime, Vinkovčani su u utakmici 18. kola odigrali neriješeno (0:0) na gostovanju s momčadi Jaruna. Cibalia sada ima 29 osvojenih bodova. I u Cibaliji su više puta isticali kako žele da se vrate u elitni rang hrvatskog nogometa pa su Vinkovčani zatražili i izdavanje licence kako bi mogli svoje utakmice igrati na stadionu u Vinkovcima. U 19. kolu HNK Cibalia dočekuje NK BSK iz Bijelog Brda.

U nastavak prvenstva dobro je ušla i momčad BSK-a iz Bijelog Brda. Susjedi iz Osječko – baranjske županije su nastavak prvenstva otvorili su ubjedljivom pobjedom (3:0) na gostovanju u Solinu koji su do ovoga kola bili na 3. mjestu. BSK sada sa 3 osvojena boda ima 21 bod i nalazi se 8 mjestu.