Maškare preuzele ključeve Grada Vukovara

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Turističke zajednice Grada Vukovara, Grada Vukovara i Dječjeg vrtića Vukovar 1. ove godine ponovno je organizirana manifestacija Maškare u Vukovaru. U povorci koja je brojala preko 400 sudionika sudjelovalo je 14 skupina iz vukovarskih osnovnih škola, dječjih vrtića, udruge Vukovarski leptirići i Mažoretkinje grada Vukovara, a maskirana povorka koja se kretala od Dvorca Eltz do središta grada predvođena je Gradskim puhačkim orkestrom. Maškarama je ključeve Grada predao gradonačelnik Ivan Penava poručivši kako će s obzirom na šarenilo maškara, našim gradom idućih dana zasigurno vladati radost i veselje.

“Vesele vukovarske maškare su se, nakon dvije pandemijske godine, iz virtualnog okruženja vratile na naše ulice i to mi je izuzetno drago. Zadovoljstvo je vidjeti ulice Vukovara ispunjene šarenilom, dječjim veseljem i smijehom koji će vladati našim gradom sljedećih nekoliko dana, a siguran sam kako će maškare dobro čuvati naš grad te kako imaju velike planove za njegov razvoj”, rekao je Penava.

Za najmlađe Vukovarce upriličena je i prigodna dječja predstava, a proglašene su i najbolje maske ovogodišnje manifestacije te je pobjednik Dječji vrtić Vukovar 2. maskiravši se u znamenitosti grada Vukovara.