Tijekom proteklog vikenda policija evidentirala 10 prometnih ensreća, stacionarne kamere zabilježile 60 prekoračenja brzine

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Prema navodima iz redovitog polcijskog izvješća tijekom noći 10./11. lipnja provaljeno je u trgovinu mješovite robe u Srijemskim Lazama iz koje je otuđeno nekoliko stotina kutija cigareta. Materijalna šteta bit će poznata po dostavljenom odštetnom zahtjevu. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Tijekom jutra 9. lipnja u Vukovaru, Ulica Sajmište, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju i odsutnost 72-godišnje vlasnice osobnog automobila austrijskih registracijskih oznaka te za vrijeme dok se vozilo nalazilo u autopraonici iz njega otuđio novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa. Sumnja se da je u razdoblju od 17. travnja do 14. svibnja u Gunji na šumskom predjelu „Vrbovi“ isjekao i otuđio više stabala raznog drveća oštetivši time vlasnike, 77-godišnjakinju, 75-godišnjaka i 70-godišnjaka, za iznos od više desetaka tisuća kuna ukupno. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa, protiv 29-godišnjaka policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Tijekom proteklog vikenda, od 10. do 12. lipnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-3, Županja, Bošnjaci, granični prijelaz Bajakovo).

U petak 10. lipnja oko 16,45 sati, u Komletincima, 18-godišnjakinja iz Lipovca upravljala je četverociklom, dok se kao putnik na vozilu nalazio i 23-godišnjak iz Otoka. Uslijed zahvaćanja travnate površine uz rub kolnika, 18-godišnjakinja je izgubila nadzor nad vozilom koje se prevrnulo. Pri padu s vozila, 23-godišnjak je lakše, a 18-godišnjakinja teže ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno kako je 18-godišnjakinja upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez vozačke dozvole.

Na čvoru Županja auto-ceste Zagreb-Lipovac, 10. lipnja oko 16,00 sati, 50-godišnji državljanin Njemačke nepropisnim pretjecanjem na pristupnoj prometnoj traci auto-cesti uzrokovao je prometnu nesreću osobnim automobilom kojim je upravljao pri čemu su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 12. lipnja oko 21,25 sati, 30-godišnjak iz Jarmine, upravljajući motociklom u Vinkovcima, zbog neprilagođene brzine slijeće s kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Istog dana oko 23,15 sati, u Ivankovu, na Trgu bana Jelačića, 54-godišnjak iz Cerića, upravljao je biciklom i prelaskom s parkirališta na trg, gubi ravnotežu i pada s bicikla, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Stacionarne kamere su tijekom vikenda zabilježile 60 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti D-55 kod Gradišta. Tijekom proteklog vikenda u prometu je zatečeno 12 osoba s prisutnošću alkohola u organizmu, a tri osobe su smještene u posebne jedinice policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u petak, 10. lipnja, oko 14,10 sati u Vukovaru, kod 46-godišnjaka iz Budrovaca, s koncentracijom alkohola od 2,74 g/kg.