Članovi i simpatizeri vukovarskog HNS-a bili na izletu bili u Pečuhu koji su posvetili međusobnom druženju i zabavi

Foto: HNS Vukovar

Članovi i simpatizeri vukovarske organizacije Hrvatske narodne stranke (HNS) ovaj su vikend iskoristili za odlazak do obližnjeg Pečuha, glavnog grada mađarskog dijela Baranje kako bi napunili baterije pred ljeto koje u Hrvata tradicionalno ne obiluje političkom aktivnosti.

“Dosadašnji dio godine bio je zahtjevan u političkom smislu i vjerujem da su naši članovi, ali i građani Vukovara prepoznali HNS kao odgovornog i stabilnog političkog čimbenika na političkoj sceni Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Ono što zastupamo, zastupamo od samog početka, ne mijenjamo niti mislimo mijenjati stavove i kao takve želimo i da nas prepoznaju građani Hrvatske”, kazao je predsjednik vukovarskog i vukovarsko-srijemskog HNS-a, gradski vijećnik u Gradskom vijeću Vukovara, Nenad Bučko.

Po njegovim riječima, iako politika počesto puta nije pošten posao, HNS se trudi ostati privržen vlastitim političkim načelima i građani Vukovara to prepoznaju.

“Trudit ćemo se i dalje biti konstruktivna oporba u Gradskom vijeću koja nije samo tu da bi nekoga kritizirala već ponajprije predlagala rješenja za probleme, a na vladajućima je da ih prihvate ili odbace, Tu doista ništa ne može, ali se možemo truditi da osluškujemo potrebe naših sugrađana i pokušamo ih artikulirati kroz rad u Gradskom vijeću”, rekao je Nenad Bučko uz kojega se put Pečuha uputilo devedesetak članova i simpatizera HNS-a.

U pratnji turističkog vodiča, vukovarski HNS-ovci obišli su najvažnije znamenitosti Pečuha te se popeli i na 197 metara visok televizijski toranj s kojega “puca” prekrasan pogled na grad i okolicu. Uz neznatne tehničke poteškoće koje inače prate ovakve poduhvate, izlet u Pečuhu mnogima će ostati u lijepom sjećanju te su poneki izletnici već izrazili volju za novim sličnim stranačkim druženjem. na kojem je politika posve zasluženo bila u drugom planu.