Talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco u posjeti Vukovaru

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco posjetio je Vukovar te se tom prigodom susreo s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom, a potom je u Gradskom muzeju Vukovar otvorio izložbu„Italy. The (in)visible stories“, koja prikazuje nematerijalnu kulturnu baštinu Italije.

„Dotaknuli smo se povijesti Vukovara, a bilo je riječi i o planovima i pravcima razvoja Vukovara, s posebnim naglaskom na gospodarstvo. Upoznao sam veleposlanika s talijanskim tvrtkama koje posluju u Vukovaru, koje su nam dolazile i s kojima i danas surađujemo te smo dogovorili daljnji razvoj suradnje Italije s Vukovarom“, istaknuo je Penava.

Kako su izvjestili iz vukovarske gradske uprave, veleposlanik Italije Pierfrancesco Sacco naglasio je važnost Vukovara za hrvatsku, Europu ali i svijet.

„Nadam se da ćemo uspostaviti suradnju s ovim simboličnim gradom, kako u gospodarstvu tako i u poljoprivredi. Naši korijeni, tradicija i kultura otvaraju nam mogućnost daljnje suradnje i razvoja u budućnosti“, rekao je Sacco.

Izvor: Grad Vukovar