Taekwondo turnir Kup Veleposlanika Republike Koreje u Vukovaru

VUKOVAR, U vukovarskoj Sportskoj dvorani veleposlanik Republike Koreje u RH Won Sup Park otvorio je Vukovar open 2016., III. kup Veleposlanika Republike Koreje. To je peto po redu memorijalno međunarodno taekwondo natjecanje koje se održava u okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Na ovogodišnjem kupu sudjeluje 471 natjecatelj iz 40 klubova RH i još sedam klubova iz BiH.

„Na ovogodišnji turnir prijavio se do sada najveći broj klubova i natjecatelja u raznim disciplinama od mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora“, rekao je predsjednik Taekwondo kluba Otok Milan Vukelić koji je i jedan od organizatora ovoga natjecanja.

Na vukovarskom kupu nazočio je i dopredsjednik Taekwondo saveza Hrvatske Nikola Pamper koji je poručio kako i ovo natjecanje pokazuje da hrvatski sport živi u Vukovaru.

„Prvi sam put u Vukovaru bio prošloga tjedna kako bih sudjelovao u Koloni sjećanja i odao počast, a danas sam osobito počašćen jer sam s vama kako bih otvorio turnir čiji je pokrovitelj moja zemlja. Iskreno se nadam kako ćemo i u budućnosti nastaviti ovu suradnju i na taj način odavati počast Vukovaru“, rekao je veleposlanik Republike Koreje u RH Won Sup Park.

Treba znati i kako je taekwondo međunarodni i olimpijski sport koji se već dugi niz godina trenira i u Hrvatskoj.

IVAN MATIĆ

Foto Hrvatski radio Vukovar